"Domuz gribi Küba'da"

Meksika'dan yayılan domuz gribi Küba, Finlandiya ve Tayland'a yayıldı. Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü grip vakasının 5251'i geçtiğini duyurdu.

soL (DIŞ HABERLER) Dünya Sağlık Örgütü (WHO) domuz gribi nedeniyle ölen insan sayısının 61 olduğunu, vaka sayısının ise 5 bin 251'e sıçradığını duyurdu.

WHO ABD'de 3 kişinin öldüğü gribin vaka sayısının 2 bin 600, 56 kişinin öldüğü Meksika'da ise vaka sayısının 2 bin 59 olduğunu açıkladı. Kanada'da 1 kişinin gripten öldüğü açıklanırken vaka sayısı 284 olarak duyruldu. 1 kişinin öldüğü Kosta Rika'daki vaka sayısı ise 8'e çıktı.
Öte yandan virüsün Küba, Finlandiya ve Tayland'a da sıçradığı açıklandı. Küba Sağlık Bakanlığı Meksikalı bir öğrencide gribin pozitif olduğunu ve gerekli bütün önlemlerin alındığını açıkladı. Bakanlık açıklamasında, ülkedeki tıp okullarında 14 Meksikalı öğrencide virüs şüphesi belirtileri üzerine yapılan kontrollerde sadece bir öğrencide virüsün bulunduğu kaydedildi.

Finlandiya'da ise vaka sayısı 2 olarak duyruldu. Tayland ise H1N1 gribinin bulunduğu kişinin iyileştiğini açıkladı. Öte yandan, İngiltere Sağlık Bakanlığı, ülkede 10 yeni vakanın daha varlığının doğrulandığını açıklayarak, vaka sayısının 65'e yükseldiğini bildirdi. H1N1 virüsü tespit edilenlerin 4'ünün İngiltere'de, 6'sının ise yurtdışında hastalığı kaptıkları belirtildi.