Deprem sonrası Haiti'ye yardım yağıyor

Venezuela Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçakla Haiti’ye yardım ve kurtarma personeli yollanmasının ardından, dün gece gerçekleşen 7.3 şiddetindeki depremden büyük zarar gören Haiti’ye yardım yağmaya başladı.

Venezuela hükümeti, bu sabah yolladığı C-130 tipi askeri kargo uçağıyla Haiti’ye sağlık personeli, mühendis, itfaiye ve kurtarma ekibi ve tehlike değerlendirme uzmanlarının yanı sıra ilaç, ilk yardım malzemesi ve gıda yolladı.

Venezuela Sivil Koruma şefi Luis Díaz Curbelo tarafından yapılan açıklamada, ayrıca arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere arama kamerası ve sondaj ekipmanı ile kurban ve yaralıların yerlerini tespit etmekte kullanılan cihazlar yollandığını belirtti.

Açıklamada, Venezuela Devlet Başkanı Chavez tarafından Simon Bolivar İnsani Görev Güçlerinin harekete geçmesinin emredildiği, bu kapsamda Haiti’ye 50 uzmandan oluşan bir yardım ekibinin yollanacağı belirtildi.

Venezuela’nın yanı sıra Fransa, Nikaragua, Meksika, Brezilya, Arjantin, Bolivya, Şili, Kolombiya gibi pek çok ülke Haiti’de aslen askeri kuvvetler tarafından yürütülen arama kurtarma çalışmalarına yardım yolladı.

Haiti’de gerçekleşen depremde meydana gelen ölüm sayısı hakkında herhangi bir resmi açıklama yapılmamış olmakla birlikte yüzlerce kişinin göcük altında hayatını kaybettiğinden endişe duyuluyor.

(soL - Dış Haberler)