Cumhuriyetçi danışmandan skandal itiraf

ABD başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı McCain'in danışmanı, "ABD'yi hedef alan bir terörist saldırı olursa şansımız artar" diye konuştu.

soL (DIŞ HABERLER) ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı John McCain'in en önemli siyasi danışmanlarından Charlie Black, "ABD topraklarında yeni bir terörist saldırı düzenlenmesi durumunda bunun Cumhuriyetçi adayın şansını artıracağını" söyledi.

Black'in, Amerikan Fortune dergisinin son sayısında yer alan röportajı, ülke genelinde ve Cumhuriyetçi Parti içinde tepkilere neden oldu.

McCain "onaylamadı"
Black'in Fortune'de yayınlanan demecinin ardından zor durumda kalan başkan adayı McCain, "Bu sözler, doğru değil. Kendisinin neden böyle konuştuğunu anlayamadım. 11 Eylül'den bu yana ABD'ye yeni bir saldırı olmaması için elimden geleni yaptım. Söylediklerini onaylamıyorum" diye konuştu.

Demokrat Parti'nin başkan adayı Barack Obama'nin sözcüsü Bill Burton da Black'in sözlerinin utanç verici olduğunu kaydederek, "İşte bu tür politikanın değişmesi gerek. Bu sayfayı da Barack Obama çevirecek" diyerek Demokratik Parti'ye pay çıkarmaya çalıştı.

"Butto'nun ölümü bize yaradı"
Black, Fortune'daki açıklamasında, geçen Aralık'ta uğradığı suikast silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Pakistanlı lider Benazir Butto hakkındaki açıklamasıyla da tartışma konusu oldu.

Black, Butto'nun ölümü için "Bu olay, McCain'in ulusal güvenlik meselesine yoğunlaşmasına neden olarak, Cumhuriyetçi seçmenin takdirini kazanması sonucunu verdi. Bu olay, bize yaradı" ifadesini kullandı.

Charlie Black bu açıklamalarının ardından aldığı tepkiler üzerine özür dileyerek, "Bunlar uygunsuz sözlerdi, çok üzgünüm" dedi.