Clinton Latin Amerika’yı tehdit etti

ABD Dışişleri Bakanı Clinton, Latin Amerika ülkelerini İran’la ilişki kuracaklarsa, bunun doğuracağı sonuçları iki kez düşünmeleri konusunda uyardı.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Latin Amerika ülkelerini İran’la kurdukları ilişki açısından tehdit etti. Clinton, İran’la ilişki kuracak ülkelere “İki kere düşünün” uyarısında bulundu.

Bilindiği gibi son yıllarda Brezilya ve Venezuela başta olmak üzere Latin Amerika’daki birçok sol hükümet, uluslararası politika bağlamında İran hükümetiyle ortak tavır alıyorlar. Bu tavrın özünü ise ulusal egemenliğe dış müdahaleye karşı durmak oluşturuyor. Son olarak İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad geçtiğimiz ay Brezilya, Venezuela ve Bolivya’yı ziyaret etmiş, Brezilya, İran’ın nükleer tesislerine dönük bir yaptırım kararı alınmasına kesin olarak karşı çıktığını duyurmuştu.

Washington'un İran'ın bölgede diplomatik faaliyetlerini artırdığının farkında olduğunu belirten Clinton, “İran ile ilişki, ilgili ülkeler için gerçekten kötü bir fikir” dedi. Clinton “İran ile flört etmek istiyorlarsa bu ilişkinin doğuracağı sonuçlara da bakmaları gerekir. Bu konuda iki kez düşüneceklerini umuyorum” diye konuştu.

Bir diğer tehdidi de Küba’ya yönelten Clinton, Washington'ın yakın zamanda demokratik bir Küba görmek istediğini de sözlerine ekledi.

(soL - Dış Haberler)