Çiçek'e Kuzey Kıbrıs'ta protestolu karşılama

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) AKP'li Cemil Çiçek'i protesto etti.

Kuzey Kıbrıs'ta AKP müdahalelerine karşı KTÖS tarafından bir eylem yapıldı.

Adaya gelen Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek protestolarla karşılandı.

Eyleme katılan Kıbrıslılar üzerinde "Cemil Bey maaşınız ne kadar?", "Cemil paketinle evine dön", "Ülkemiz satılık değil" yazılı pankartlar taşıdılar.

KTÖS tarafından yapılan açıklamada “Kimliğimize, kültürümüze, din algılayışımıza, dilimize ve geleneklerimize müdahale ederek biz Kıbrıslı Türkleri asimile etmeye çalışan, ekonomik, özlük ve demokratik haklarımıza adada ki yerli satılmış grupları kullanarak saldıran ve Kıbrıslı Türklerin siyasi iradesine ipotek koyan, başta AKP olmak üzere gelmiş geçmiş tüm Türkiye hükümetleri, AKP ve Cemil Çiçek pankartlı eylemle protesto edilmiştir" denildi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Pazar günü Çiçek’i Ercan Havaalanı’nda pankartlarla karşılayacaklarını ifade etmişt. Alınan ekonomik paketlerin Kıbrıs Türk toplum yapısına uymadığını belirten Elcil şunları söyledi:

“Bu ekonomik önlem paketleri adı altında AKP hükümeti sermayesine peşkeş çekiliyor. Kıbrıs Türk halkının iradesi söz konusu değildir. Ekonomik önlem paketi alma emrini veren AKP hükümeti olduğu için Cemil Çiçek üzerinden AKP hükümetine karşı yapılan bir eylem olacaktır. AKP kadar UBP’nin de suçu vardır ve emri veren kadar tetiği çeken de suçludur” dedi.

(soL-Dış Haberler)