CIA Türkiye üzerinden Suriye'ye füze mi taşıyor?

Libya’da bulunan karadan havaya füzelerin Türkiye üzerinden Suriye’ye kaydırmak amacıyla CIA’nın örtülü çalışmalar yaptığı iddia ediliyor.

ANKA'nın aktardığı ve CNN International’ın “özel” logosu ile yayımladığı bir habere göre, Kongre üyeleri, CIA’nın Libya’nın Bingazi kentinde ne gibi faaliyetlerde bulunduğunun araştırmasını istedi. Buna göre Kongre’de, Bingazi’de faaliyet gösteren ABD’li örgütlerin Libya’daki karadan havaya füzelerin Türkiye üzerinden Suriye’deki isyancılara teslim etmek üzere “gizli” çalışmalar yaptığı olasılığına ilişkin spekülasyonların olduğuna dikkat çekildi.

CIA’nın Libya’nın Bingazi kentindeki Amerikan Büyükelçiliğine Eylül 2012’de düzenlenen ve dört Amerikalının ölümüne yol açan kanlı saldırı sırasına ilişkin bilgiyi gizlemeye çalışıp çalışmadığı sorusuna yanıt arandığı habere göre, CNN’ye konuşan bir kaynak, saldırının gerçekleştiği dönemde büyükelçiliğin, CIA’nın faaliyet gösterdiğine inanıldığı yan binasında 21 Amerikalının görev yaptığı sanıldığını anlattı.