Chomsky'den İsrail saldırılarına tepki: 'Saldırılar onlarca yıllık Filistin etnik temizliğinin son safhası'

ABD'li akademisyen Noam Chomsky İsrail'i kınayan bir açıklama yayınlayarak, Gazze saldırılarını " Filistin etnik temizliğinin son safhası" olarak niteledi. İsrail'in saldırıyı "meşru müdafa" iddiasına dayandırmasına da tepki gösteren Chomsky, " Başkasının toprağını işgal ederken kendinizi savunamazsınız" dedi.

Kendisi de bir Yahudi olan dilbilimci ve düşünür Naom Chomsky İsrail’in son Gazze saldırısıyla ilgili bir açıklama yayınladı. Geçtiğimiz günlerde Gazze’yi ziyaret eden Chomsky’nin açıklaması şöyle:

“Gazze’nin istilası ve bombalanması, Hamas’ı yok etmekle ilgili değildir. İsrail’e füze saldırısını durdurmakla da alakalı değildir. Barışa ulaşmak da değildir.

İsrail’in Gazze’ye ölüm ve yıkım yağdırma, modern muharebenin ölümcül silahlarını savunmasız bir halka karşı kullanma kararı, onlarca yıllık Filistin etnik temizliğinin son safhasıdır.

İsrail, gelişmiş saldırı jetleri ve gemilerini yoğun-nüfuslu mülteci kamplarını, okulları, apartmanları, camileri ve varoşları bombalamak hava kuvvetlerini, hava savunmasnıı, donanmasını, ağır silahlarını topu, mekanize birlikleri, komutası, ordusu olmayan bir halka saldırmak için kullanıyor. Ve bunu savaş olarak adlandırıyor. Bu savaş değil cinayettir!

İşgal altındaki bölgelerde İsrailliler, kendilerini savunmak zorunda olduklarını iddia ettiklerinde, bu bir işgal kuvvetinin ezdiği bir halka karşı kendisini koruma anlamına gelmektedir. Başkasının toprağını işgal ederken kendinizi savunamazsın. Bu savunma değildir. Ne derseniz deyin, bu savunma değildir.”