Chavez'le Ahmedinejad telefonda görüştü

Venezuela ve İran Cumhurbaşkanları yaptıkları telefon görüşmesinde İsrail’i kınayarak, Gazze’deki felakete çözüm bulmak üzere uluslararası ölçekte bir liderler zirvesi organize edilmesi için çağrıda bulundular.

soL (DIŞ HABERLER) İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad ve Venezuela Cumhurbaşkanı Hugo Chavez, telefon konuşmalarında İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik katliamını kınadılar ve Filistin halkının direniş ve azim ile Siyonistleri yeneceklerini vurguladılar.

İki Cumhurbaşkanı Gazze'deki durumun sona erdirilmesi için değişik ülkelerin liderlerinin bir zirve toplaması gerektiğini belirttiler.

Ahmedinejad ayrıca Chavez'e, İsrail karşısındaki devrimci duruşu ve Gazzelilere verdiği destek için minnettarlığını bildirdi. İran Cumhurbaşkanı mümkün olan her yolla Siyonistlerin Gazze Şeridi'ne saldırılarının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Chavez İsrail'in Gazze'ye saldırısı karşısında İsrail elçisini geçtiğimiz hafta ülkesinden kovmuştu. Geçtiğimiz Perşembe günü de Tahran'daki Venezuela elçiliği önünde bir gösteri yapan öğrenciler, "Devrimci Chavez teşekkürler teşekkürler", "Çok yaşa özgürlük aşığı Chavez" ve "Uzlaşmacı Araplar size yazıklar olsun" sloganlarıyla Chavez'in bu tavrına destek vermişlerdi.