Chavez'in zaferinin yankıları devam ediyor

Chavez'in referandum zaferi diğer Latin Amerika ülkeleri basınında da geniş yankı buldu. Şili'de, El Mostrador gazetesi "Chavez sınırsız" başlığı atarken, La Nacion, Devlet Başkanı Chavez'in zaferini kutladığını ve 2012 seçimlerine hazırlandığını yazdı.

soL (DIŞ HABERLER) El Mercurio Chavez'in referandumla büyük bir zafer elde ettiğini vurgularken, La Tercera Venezuelalıların Chavez'e referandumda olumlu oy vererek Chavez'in kalıcı olarak yeniden seçilmesini olanaklı kıldıklarını belirtti. Yine La Tercera Chavez'in kendisini ilk tebrik eden liderin Fidel Castro olduğuna ilişiin sözlerine yer verdi.

Venezuela'da Pazar günü yapılan referandumdan "Evet" çıkması Bolivya'da da geniş yankı buldu. Bu ülkedeki tirajı yüksek gazetelerden biri olan La Razon, bu referandum sonucu ile Chavez'in 2012 seçimlerinde aday olabileceğini belirtirken, aynı sonucun Chavez için tarihsel bir değere sahip olduğunu yazdı. Hükümetin günlük gazetesi Cambio da Chavez'in Miraflores Sarayı balkonundan sarfettiği "halkın zaferi, devrimin zaferi kesin. Yalana karşı gerçek, vatanın onuru kazandı" sözlerine yer verdi.

Venezuela'da ise halk "Yaşasın Halk", "Yaşasın Sosyalizm", "Chavez gitmiyor" sesleriyle geç saatlere kadar zaferini kutladı.