Chavez'in kanser ameliyatı başarıyla tamamlandı

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, tekrarlayan kanser hastalığı nedeniyle Küba'da altı saat süren bir ameliyat geçirdi. Devlet Başkanı Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Nicolas Maduro, ameliyatın başarıyla tamamlandığını duyurdu.

Yeniden kansere yakalanan Chavez, Küba’da dördüncü kez kanser ameliyatı geçirdi.

Maduro Chavez'e seslendi: Seni burada bekliyoruz
Chavez’in durumunun kötüleşmesi durumunda yerine vekalet edeceğini belirttiği Devlet Başkanı Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Nicolas Maduro, Chavez’in ameliyatı sonrası bir açıklama yaptı. Altı saatten uzun süren ameliyatın başarıyla tamamlandığını belirten Madura, Chavez’in ameliyatın ardından yoğun bakıma alındığını, Kübalı ve Venezuelalı doktorların sürekli kontrol altında tuttuğunu dile getirdi.

Konuşmasında Chavez'e seslenen Maduro, "Seni burada bekliyoruz. İyileşip aramıza dönmek zorundasın" dedi. Maduro'nun sonsuza kadar Chavez'e sadık kalacaklarını belirtti.

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, geçtiğimiz hafta yaptığı yaptığı televizyon konuşmasında vücudunda tekrardan kötü huylu kanser hücrelerine rastlandığını açıklamış, “Bolivarcı devrimin sürekliliğini sağlamak zorundayız” diyerek yerine Maduro'yu aday olarak işaret etmişti.

(soL - Haber Merkezi)