Chavez ve Fidel dünyadaki krizi görüştü

Havana'da Küba lideri Fidel Castro'yla görüşen Venezuela Devlet Başkanı Chavez, Fidel'in gayet sağlıklı olduğunu söyledi. Dünyanın zor bir dönemden geçtiğini belirten Chavez, "Ama neyse ki yarım yüzyılı devirmek üzere olan Küba devrimi ile 10'uncu yılını tamamlayacak olan Venezuela güçlerini birleştiriyor" dedi.

soL(DIŞ HABERLER) Küba'yı ziyaret eden Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, önceki gün Küba lideri Fidel Castro'yla da bir araya geldi.

Küba Komünist Partisi'nin yayın organı Granma, iki liderin 3 saat süren samimi görüşmelerinde dünyada gıda, enerji ve ekonomi alanlarda yaşanan krizleri konuştuklarını bildirdi. Haberde iki liderin ayrıca Venezuela'da devletin petrol tekelinin güçlendirilmesi ve yerel seçimlerle iki ülkenin ortaklaşa yürüttüğü sosyal misyonları da ele aldıkları belirtildi.

Castro'nun Chavez'e, Bolivya ile ilişkilerini konu alan "Fidel, Bolivya ve Daha Fazlası" adlı kitabı hediye ettiği kaydedildi.

Görüşmenin ardından yaptığı açıklamada sağlık sorunları nedeniyle devlet başkanlığından ayrılan Fidel'in gayet sağlıklı olduğunu söyleyen Venezuela lideri, "Düşünüyor, yazıyor ve Küba ile Latin Amerika için önemli stratejiler oluşturuyor" dedi. Küba devriminin ilerlediğini vurgulayan Chavez, Venezuela'nın da aynı yolda olduğunu söyleyerek "Sonuçta hepimiz aynı devrim için bir aradayız" diye konuştu.

Küba ve Venezuela'daki devrimlerin Yanki emperyalizmi tarafından durdurulamayacağını söyleyen Hugo Chavez, Fidel'in Latin Amerika'daki tüm devrimlerin babası olduğunu ifade etti. Chavez, dünyanın zor bir dönemden geçtiğini belirterek, "Ama neyse ki yarım yüzyılı devirmek üzere olan Küba devrimi ile 10'uncu yılını tamamlayacak olan Venezuela güçlerini birleştiriyor" dedi.

Küba Devlet Başkanı Raul Castro'yla da görüşen Chavez'in Küba'yla bir dizi anlaşmaya imza atacağı bildirildi.