Chavez ülkeyi savaşa hazırlıyor

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chávez, ABD ve Kolombiya’nın olası bir saldırı tehlikesine karşı ülkeyi savaşa hazırladıklarını söyledi.

ABD’nin Kolombiya’da 7 askeri üs kurmasını sağlayacak anlaşmanın ardından Latin Amerika’da ortaya çıkan askeri gerginlik sürüyor. Daha önce bu durumun kıtada bir silahlanma yarışını tetikleyeceğini söylemiş olan Venezuela lideri Hugo Chávez, ülkelerini savaşa hazırladıklarını belirtti.

Ülkenin kendisini savunmak zorunda olduğunu belirten Chávez, binlerce Rus yapımı füze ve roketatarın Venezuela’ya gelmekte olduğunu duyurdu. Chávez, “Bize karşı bir savaş hazırlığındalar. Bunu bertaraf etmenin en iyi yollarından biri kendinizi hazırlamaktır” dedi.

Venezuela ordusunun halihazırda tüfeklerden patlayıcılara, Igla-1 S karadan havaya füzelerden roketatarlara kadar geniş bir yelpazede önemli miktarda Rus yapımı silahı bulunuyor. Chávez, buna binlerce yeni füzenin ve T-72 tankların katılacağını belirtti.

2005’ten bu yana Venezuela, Rusya’dan 4 milyar dolar değerinde silah satın aldı. Bunların arasında 24 adet Sukhoi savaş uçağı, çok sayıda savaş helikopteri ve yüz binin üzerinde kalaşnikof da var. Bu senenin Eylül ayında Rusya, Venezuela’ya silah alımı için 2.2 milyar dolarlık bir kredi daha açtı.

(soL - Dış Haberler)