Chavez: 'Kanserlerde ABD’nin parmağı olabilir mi?'

Arjantin lideri Cristina Fernandez'e de kanser teşhisi konuldu. Temmuz ayında Küba’da kanser ameliyatı olan Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Latin Amerika’daki siyasetçilerin art arda kansere yakalanması ile ilgili, ABD’nin bu yönde bir teknoloji geliştirmiş olabileceğini söyledi.

Arjantin lideri Cristina Fernandez'in test sonuçları, başkanın tiroid kanseri olduğunu ortaya koydu. Fernandez, 4 Ocak'ta bıçak altına yatacak.

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Latin Amerikalı liderlerde ortaya çıkan kanserlerde ABD'nin parmağı olabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

Karakas'ta yaptığı açıklamada, ABD'nin bu yönde bir teknoloji geliştirmiş olabileceğini belirten Chavez, ancak bunun 50 yıl sonra ispatlanabileceğini de söyledi. Yaşananlarla ilgili suçlamalarda bulunmak istemediğini ancak sesli düşündüğünü vurgulayan Chavez, “Latin Amerika'da olanlar çok, ama çok tuhaf" dedi.

Temmuz ayında kanser hastalığı dolayısıyla ameliyat olan Chavez dışında, Paraguay Devlet Başkanı Fernando Lugo, Brezilya eski Devlet Başkanı Lula ve görevdeki Başkan Dilma Rousseff ve Arjantin Devlet Başkanı Christina Fernandez son yıllarda kansere yakalanan Latin Amerikalı liderler oldu.

(soL - Dış Haberler)