Chavez’den Wall Street eylemcilerine dayanışma mesajı

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, ABD’de Wall Street eylemcilerine yönelik baskıları kınadı ve Cumhuriyetçi başkan adayını Küba ve Venezuela’ya yönelik eleştirilerinden dolayı “aklını kaçırmış” olarak niteledi.

Kanser hastalığıyla mücadelesine devam eden Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, geçtiğimiz ay New York’ta başlayan ve ABD’nin birçok kentinde devam eden Wall Street İşgali eylemlerine yönelik dayanışma mesajları gönderdi.

Chavez, başkanlık sarayındaki bir buluşmada gerçekleşen ve devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında, onlarca insanın gözaltına alındığı ve polisin biber gazıyla göstericilere müdahale ettiği eylemlere ilişkin olarak “halkın öfkesi 10 şehre yayılıyor ve baskı korkunç boyutlarda şu anda kaç kişinin hapiste olduğunu bilmiyorum” şeklinde konuştu.

Chavez ayrıca, Küba ve Venezuela’daki sistemi “zararlı” (malign) olarak niteleyen ABD’li Cumhuriyetçi başkan adayı Mitt Romney’e şu sözlerle yanıt verdi:

“(Romney) Venezuela ve Küba’ya saldırıyor ve Hugo Chavez’in zararlı hükümetinden bahsediyor. Ayrıca, ABD’yi Tanrı’nın yarattığına ve dolayısıyla ABD’nin dünyayı yönetebileceğine dair bir kibri var. Ve bu aklını kaçırmış adam, bizdekinden kısa bir süre sonra yapılacak seçimlerle ABD’nin başkanı olabilir.”

Öte yandan, Venezuela’da 2012’nin Ekim ayında yapılacak olan başkanlık seçimine ilişkin kampanyaların başlamasından önce sağlığına kavuşmuş olacağından emin olduğunu belirten Chavez, geçtiğimiz Haziran ayında kötü huylu bir tümörü aldırmak için gittiği Küba’ya son kontroller için birkaç günlüğüne tekrar gideceğini belirterek, “vücudumda, düşündüğümüz gibi kötü huylu hücrelerin kalmadığını doğrulamak için tüm testleri yapacağız” şeklinde konuştu.

Chavez ayrıca, ABD’deki protestolara ilişkin olarak “yoksulluk artıyor, sefalet giderek daha kötü hale geliyor. Fakat imparatorluk hala yerinde duruyor ve halen bir tehdit olmaya devam ediyor … Obama birçok nedenle düşüş içerisinde. O büyük bir aldatmacaydı.” değerlendirmesinde bulundu.

(soL – Dış Haberler)