Castro: İranlı biliminsanları öldürülüyor

Fidel Castro, ABD, İngiltere ve İsrail gizli servislerinin İranlı biliminsanlarını öldürdüğünü ileri sürdü.

Eski Küba Devlet Başkanı Fidel Castro, Cuma günü yayımlanan "Einstein ne derdi?" başlıklı yazısında, ABD, İngiltere ve İsrail gizli servislerinin İran'ın nükleer programını baltalamak için biliminsanlarını öldürdüğünü ileri sürdü.

Castro, ABD'de yayımlanan The Atlantic isimli dergideki bilgilere de dikkat çekerek, bu üç ülkenin gizli servislerinin İran'ın nükleer çalışmalarına zarar vermek ve uluslararası müzakereleri baltalamak için yoğun çaba harcadığını, bunun için de bazı İranlı biliminsanlarının "ortadan kaybolduğunu" yazdı. 2007 yılından bu yana, aralarında Mesud Ali Muhammedi ve Macid Şahriari'nin de olduğu bazı biliminsanlarının öldürüldüğünü belirtti.

Tahran Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Mesud Ali Muhammadi'nin, Ocak 2010'da evinin yakınlarında bombalı saldırı sonucu öldürüldüğü, Profesör Macid Şahriari ve Profesör Fereydun Abbasi'nin içinde olduğu araca ise 29 Kasım 2010'da bombalı suikast düzenlendiği, Şahriari'nin saldırıda hayatını kaybettiği, Abbasi ve eşinin ise yaralı kurtulduğu, Castro'nun makalesinde yer aldı.

İranlı biliminsanlarını hedef alan başka ciddi saldırıların da organize edildiğini belirten Castro, bunun dünyada ana akım medya tarafından yazılmadığını belirtti.

Castro, tarihin hiçbir döneminde biliminsanlarına suikast düzenlemenin, nükleer silah sahibi ülkelerin resmi politikası haline gelmediğini yazdı ve ABD, İngiltere ve İsrail tarafından organize edilen bu suikastları Einstein öğrense ne derdi diye sordu.

(soL - Dış Haberler)