Castro: Devrim ideolojik bir saldırıyla yüz yüze

Küba Devrimi'nin 55. yıldönümü töreninde konuşan Raul Castro, Küba'nın hiç bitmeyen bir siyasi ve ideolojik kampanyayla karşı karşıya bulunduğunu söyledi.

(soL - Dış Haberler) Küba Devrimi'nin 55. yıldönümü töreninde konuşan Küba Devlet Başkanı Raul Castro, ülkede sosyalizmi içeriden yıkmak için bitmek bilmeyen bir siyasi ve ideolojik kampanyayla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Santiago de Cuba'daki etkinliğe katılan Castro, halkın bilincinde neo-liberal bir altyapı oluşturarak yeni-sömürgeci kapitalizmin restore edilmek istendiğini kaydetti. Kampanyanın, sosyalist devrimin temellerine dair tarihi çarpıtmalarla ve kapitalist sistemin genel krizine dair dalaverelerle yürütüldüğüne dikkat çeken Küba lideri, bunun kışkırtıcılarının ulusal değerlere, kimliğe ve kültüre zarar vermek için bireycilik, egoizm ve tüccar zihniyetiyle işbirliği yaptığını vurguladı.

Castro, bu kampanya yürütücülerinin, kapı kapı dolaşarak "ideoloji ve sosyal kavrayışı görmezden gelmenin avantajlarını" genç Kübalılara sattığını ve böylece gençliğin Küba'nın tarihsel liderliği ile bağını kesmeye çalıştıklarını belirtti. Castro, buradan yola çıkarak kararsızlık ve umutsuzluk yaymaya çalışıldığını sözlerine ekledi.

Küba lideri, bütün bunlara rağmen, devrimin bu ideolojik kavgadan zaferle ayrılacağına dair umutlu olduğunu söyledi. Castro, Kübalı entelektüellerin, sanatçıların, öğretim üyelerinin ve öğrencilerin gücüne ve yurtseverliğine dikkat çekti.