Cantona'nın çağrısı tuttu!

Fransa'nın efsane oyuncusu Eric Cantona'nın bankalardan hesapları çekme çağırısına öğrenciler ve kamu sektörü çalışanları kulak verecek.

İsmi Manchester United ile özdeşleşmiş Fransız forvet Eric Cantona'nın emeklilik reformu tartışmaları sırasında ortaya attığı "paraları bankadan çekme" çağrısına öğrenciler ve kamu emekçileri karşılık verecek.

44 yaşındaki eski futbolcu, yapılması gerekenin "sosyal ve ekonomik bir devrim" olduğunu belirtirken, dünya çapındaki bankaların nakit rezervlerine yapılacak hücumun sistemi kilitleyebileceğini söylemişti.

Bu görüşlerini açıkladığı Youtube videosu "çok izlenenler" arasına giren Cantona, "Gösteri yapmak yeterli değil. Devrim yapmak şu an çok kolay. Bu sistem neye dayanıyor? Bankalara. O zaman bankalara saldırmalıyız" dedi. "Gösteri yapan 3 milyon kişi bankadan parasını çekse bu iş olur. Silah, kan ya da buna benzer şeyler yok" diye konuşan Cantona, "Bazen sendikalara bizler bir şeyler önermeliyiz" dedi.

Eric Cantona'nın bu konuşmasını Youtube'da 40 bin civarında kişi izledi. Ayrıca, "StopBanque" ("Bankaları Durdurun") isimli bir örgütlenme de başlatılmış durumda. Yaklaşık 14 bin kişinin, 7 Aralık günü Cantona'nın önerisine uygun biçimde paralarını bankalardan çekeceği iddia ediliyor. Fransa'da başlayan hareketin İngiltere'de de ilgi gördüğü belirtiliyor. Hareketin Avrupa çapında bankalara dönük bir saldırının başlamasına vesile olup olamayacağı merak konusu.

(soL - Dış Haberler)