Bush da İrlanda’da

soL (İrlanda) Kuzey İrlanda'ya gelen ABD Başkanı Bush burada da protesto gösterileriyle karşılandı. Güneyde AB ile ilgili referandumda halkın Lizbon Antlaşması aleyhine oy kullanmasının hemen ardından ülkeye gelen Bush'un bu konuyu da görüşeceği öğrenildi.

Bu arada Kuzey İrlanda'da gelişen barış sürecinin olağanüstü olduğunu söyleyen Bush, "burası yatırım yapmak için iyi bir yer, neticede yatırımlar Kuzey İrlanda'nın tam kapasitesine ulaşmasını sağlayacak" dedi.

Başka ülkelerin Kuzey İrlanda sürecini izlediğini ve kendi sorunlarını benzer yöntemlerle çözmeyi düşündüklerini iddia eden Bush, "Kuzey İrlanda bir başarı öyküsüdür, ama daha yapılacak çok şey var " diye ekledi.

Bush Belfast'a hoş gelmedi
Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı ve parlementonun normal işleyişininin iptal edildiği Belfast'ta, Bush açıklamalarını yaptığı sırada yüzlerce savaş karşıtı, Bush'un konuştuğu binanın çevresinde protesto gösterisi düzenledi. Aralarında sendikacıların, İrlanda İşçi Partisi, Sinn Fein ve Sosyalist Parti üyelerinin de bulunduğu grup ABD'nin Irak işgalini protesto ettiler. Dün de Londrada 2 binden fazla kişi Bush'un İngiltere'ye gelişini protesto etmişti.