Burger King etlerine at eti karıştığını kabul etti

İngiltere'de ortaya çıkan ve ülkenin gündemini meşgul eden "at eti skandalı"nda yeni gelişme yaşandı. Tesco’dan sonra Burger King de etlerine at eti karıştığını kabul etti.

Star Gazetesi'nin haberine göre İngiltere'de ilk önce perakende devi Tesco’da ortaya çıkan “at eti skandalı”nda yeni gelişmeler oldu.

Guardian Gazetesi'nde yer alan habere göre dünyaca ünlü burger devlerinden Burger King’de İrlanda'daki tesislerde burgerlar için üretilen etlerde at eti karıştığını doğruladı.

Burger King bu yanlışı düzeltmek için üretimimin İrlanda’daki tesislerden Almanya'daki tesisilere aktarıldığını açıkladı.

Burger King açıklamasında sadece fabrikadaki etlere yapılan testlerde ve çok küçük miktarlarda at DNA’sına rastlandığı fakat restoranlardan alınan numunelerde buna rastlanmadığı belirtildi.

Basında yer alan haberlere göre Tesco firmasında blunan “at eti” ürünlerin raflardan alınmasına neden olurken daha sonra Aldi UK de bazı İngiliz et üreticileirnden et alımını durdurduğunu açıklamıştı. Verilen ahberlerde özellikle İrlanda'daki Silvercrest tesisinin etlerinde at DNA'sı olduğu belirtilmişti.