Brezilya Dışişleri Bakanı: 'Burası Türkiye değil'

Brezilya Dışişleri Bakanı, ülkesindeki süren eylemler için "Burası Türkiye değil" dedi. Brezilya halkı, ulaşım zamlarına karşı başlattığı eylemlerde "Aşk bitti, burası artık Türkiye" pankartı açmıştı.

ABD’li gazeteci Christiane Amanpour’a konuşan Brezilya Dışişleri Bakanı Patriota, iki ülkede de devam eden protestolara ilişkin, “Bence durum farklı. Buradaki gösteriler ağırlıklı olarak barışçıldı” dedi. Patriota, son haftalarda Türkiye’de yaşanan şiddet ve çatışmanın ülkesinde görülmeyeceğini belirtti.

Amanpour’un Brezilya’nın beş şehrinde çevik kuvvet polislerinin göreve gönderildiğini hatırlatması üzerine ise Patriota, “Şurada burada şiddet olayları olabilir ve elbette güvenlik güçleri hazırlıklı olmak zorundalar çünkü çok sayıda insan var” dedi. Brezilyalı bakan, “Bizim beklentimiz ise protestolara barışçıl bir şekilde devam etmeleridir” diye konuştu.

Devlet Başkanı Dilma Rousseff’in açıklamalarını hatırlatan Patriota, Brezilya’nın protestolar sonucu daha güçlü bir ülke haline geldiğini ve bu gösterilerin demokratik sürecin bir parçası olduğunu belirterek, “Rousseff’in hükümeti milyonlarca kişiyi yoksulluktan kurtarıp orta sınıfa soktu. Yükselen yaşam koşullarının beklentileri yükseltmesi doğal” dedi.