Bombardıman gerekliymiş

Afganistan’ın kuzeyindeki Kunduz eyaletinin güvenliğinden sorumlu olan Alman Savunma Bakanı onlarca sivilin öldüğü Cuma günkü saldırıyla ilgili olarak “Bombardıman kesinlikle gerekliydi” dedi.

Afganistan’ın kuzeyindeki Kunduz bölgesinin güvenliğinden sorumlu olan Alman silahlı kuvvetleri NATO’dan Taliban’ı bombalaması talebinde bulunmasına yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Bild am Sonntag gazetesine konuşan Almanya Savunma Bakanı Franz Josef Jung “Bombardıman kesinlikle gerekliydi” derken olayla ilgili eleştirilere anlam veremediğini, bu durumun Afganistan’ın istikrarı için hayatlarını tehlikeye atan askerlere saygısızlık etmek olduğunu söyledi.

Jung, “Komutanımız, tankerlerin Taliban tarafından kaçırıldığına kanaat getirdikten sonra bunun askeri kampımız açısından tehdit doğurabileceği endişesiyle NATO’dan hava desteği talep etmiştir” diye konuştu.Bu arada Kunduz'da incelemelerde bulunan Afganistan’daki Amerikan ve NATO birliklerinin başkomutanı General McChrystal harekâtta sivillerin de zarar gördüğünü doğruladı. McChrystal, “Afgan halkına ve dünya kamuoyuna mümkün mertebe dürüst olmalıyız. Araştırma sonuçlanana kadar ayrıntıları bilemeyiz. Doğru olmayan iddialarla araştırmayı etkilemememiz gerekir. Ama duyduğum ve hastanede gördüğüm kadarıyla saldırının sivillere de zarar verdiğini söyleyebilirim. “ dedi.
(soL - Haber Merkezi)