Boko Haram'dan kanlı saldırı, çok sayıda ölü var

Boko Haram'ın dün akşam Maiduguri kentine düzenlediği saldırıda yüzlerce kişi öldü. Örgütün çevre kasabalarda saldırılarına devam ettiği belirtiliyor.
AP'nin haberine göre devam eden saldırılarda ölen kişi sayısının en az 200 olduğu ifade edildi.

BBC muhabiri Will Ross, saldırının üzerinden 48 saat geçmesine rağmen, Attagara ve diğer kasabaların sokaklarında ölüler olduğunu söyledi.

Bölgenin milletvekili Peter Biye, ölü sayısının en az 200 olacağını belirtti. Saldırıdan kaçanların dağlara saklandığını ifade eden Biye, bölgede kimsenin kalmadığını, bu nedenle ölü sayısını kimsenin veremeyeceğini söyledi.

Milletvekili, ordunun söz vermesine rağmen hala bölgeye askeri birlik göndermediğini kaydetti. Nijerya ordusu ise, konuya ilişkin sessizliğini koruyor.
Bazı haber kaynakları, bölgede cihatçı bayrakların dalgalandığını belirtiyor.

'Vaaz vermeye geldik'
Maiduguri kentindeki saldırıdan kurtulanların ifadelerine göre militanlar, topluluğun üzerine ateş açmadan önce, vaaz vermeye geldiklerini söylemiş.

İslamcı silahlı örgütler bugüne kadar daha ziyade uzak bölgelere saldırmayı tercih ederken, Maiduguri kenti ve çevresinde geçen yıl olağanüstü hal ilan edilmişti ve o zamandan beri bölgede saldırılara çok sık rastlanmıyordu.

Örgüt, 14 Nisan'da Kamerun sınırındaki Chibok Köyü'nde 200'den fazla kız öğrenciyi kaçırmıştı. Kaçırdığı kızları köle olarak satmakla tehdit eden örgüt lideri Ebubekir Şekau, daha sonra kızların çarşaf giymiş, dua ederken bir videosunu yayınlamış, onların Müslüman olduklarını söylemişti.

Hükümet Boko Haram ile müzakereye başlamış ancak daha sonra geri çekilmişti. Kaçırılan öğrenciler hala örgütün elinde tutuluyor.