Boko Haram katliamı: 116 ölü

Radikal İslamcı Boko Haram militanları, Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde bir köye baskın düzenleyerek 116 kişiyi katletti.

(soL - Dış Haberler) Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde İslamcı Boko Haram militanlarının bir köye düzenlediği baskında hayatını kaybedenlerin sayısı 116’ya çıktı. Izge köyündeki katliamda militanların bir grup erkeği bir araya toplayıp vurduğu, daha sonra da ev ev dolaşıp buldukları herkesi öldürdükleri belirtildi.

Borno eyaleti senatörü Ali Ndume BBC’ye yaptığı açıklamada, 100 kadar militanın Cumartesi günü akşam saatlerinde beş saat boyunca Izghe köyüne saldırdığını söyledi. Senatör, geçen hafta dokuz askerin öldüğü baskından sonra ordunun bölgeden çekildiğini ve ordunun bu Boko Haram saldırısına hiçbir müdahalede bulunmadığını söyledi.

Saldırıdan kaçmayı başaran bazı köy sakinleri, bazı kurbanların vurulduğunu, bazılarının da boğazının kesildiğini anlattı.

Izghe köyü sakini Ebubekir Osman Reuters’e, “Kurbanların cesetleri sokaklarda kaldı. Teröristler çalılıklara saklanmıştır diye ölülerimizi gömemeden kaçtık” dedi.

Adı “Batılı anlamda eğitim Haram” anlamına gelen ve Nijerya’da bir şeriat ülkesi kurmayı hedefleyen Boko Haram, okullar, kiliseler ve Hıristiyan köylerinin yanı sıra, Müslüman köylerine de sık sık saldırlar düzenliyor. Son olarak geçen hafta örgütün Konduga kentine düzenlediği saldırıda da en az 30 kişi hayatını kaybetmişti.