Birleşmiş Milletler 11 günde 1000 kişiyi öldürdü!

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri, 1 Aralık'ta Suriye'deki ölü sayısını 4 bin olarak açıklamıştı. Aynı kişi, 13 Aralık'ta ölü sayısını 5 bin olarak açıkladı. Hiçbir kaynak bu 11 gün boyunca her gün ortalama 90 kişinin öldüğünü yazmadığına göre Esad rejimi değil, BM kendi kafasından 1000 kişiyi öldürdü.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay, 1 Aralık'ta yaptığı açıklamada Suriye'de ölenlerin sayısını 4 bin olarak açıklamıştı. Pillay, dün yaptığı açıklamada ölü sayısını 5 bin olarak açıkladı.

Yani Pillay'in açıklamalarına göre arada geçen 11 günde toplam 1000 kişi ölmüş olmalı. Bir başka deyişle, bu 11 gün boyunca her gün ortalama 90'dan fazla kişi ölmüş olmalı.

Suriye'de ölü sayıları nasıl hesaplanıyor?
Suriye'de bu hiç güven vermeyen ölü sayılarının böyle abartılı çıkması tesadüf değil. soL'un bu sayıların nasıl hesaplandığını irdeleyen haberi için:
Suriye’yle ilgili her duyduğunuza inanmayın

Oysa hiçbir kaynakta, hiçbir gün böyle bir ölü sayısı yer almadı. Hatta, aksine, 6 Aralık'ta The New York Times'ta yer alan haberde Humus'ta "36 ceset bulunduğu" iddia ediliyor, "Suriye İnsan Hakları Gözlemciliği" örgütünün "Suriye Devrimi'nin başlangıcından bu yana en kanlı günlerden biri" ifadesine yer veriliyordu. Yani muhalif bir örgüt, 36 kişinin öldüğü iddiasını "en kanlı günlerden biri" olarak niteliyordu.

11 gün boyunca günde ortalama 90'dan fazla kişinin ölmüş olması nasıl beklenebilir?

(soL - Dış Haberler)