Beşar Esad Türkiye ve Suudi Arabistan’ı suçladı

Beşar Esad, kendisiyle bugün yapılan röportajda Annan Planı’nı engellemek için teröristlere yardım ettiklerini belirttiği Türkiye ve Suudi Arabistan’ı suçladı.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, bugün bir Alman televizyonun kendisiyle yaptığı röportajda Annan Planı’na ilişkin açıklamada bulundu.

Annan Planı’nın Türkiye ve Suudi Arabistan gibi teröristlere yardım eden ülkeler nedeniyle engellendiğini vurgulayan Esad, Amerika Birleşik Devletlerinin de çatışmalardaki rolüne Suriye’deki teröristlere destek verdiğini ABD’nin belirtti.

Ülkesinin içinde bulunduğu durumla başa çıkmak için görevinden istifa etmeyeceğini belirten Esad, Washington’daki müzakereleri de göz ardı etmeyeceğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, bugün Japonya’da yaptığı konuşmasında, Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan’ın yaptığı “başarılı olamadık” açıklamasını dile getirerek Esad’ın sayılı günleri kaldığını iddia etmişti. ABD ve destekçilerinin Annan Planı’nın başarısız olmasını sağlayarak Suriye’deki rejimi gayri meşru duruma düşürmek istediği biliniyor. Annan’ın başarısız olduğunu açıklamasının hemen ardından Clinton’un Suriye’ye yönelik yaptığı saldırgan açıklama dikkat çekmişti.

(soL - Dış Haberler)