Beş Kübalı'dan mesaj var

Amerika cezaevlerinde tutulan beş Kübalı yurtsever, dünya halklarına seslendi.

soL (DIŞ HABERLER) ABD'nin farklı eyaletlerinde tutsak bulunan Beş Kübalı Yurtsever, aynı davadan yargılanmaları nedeniyle, aynı ortak mekânlarda birlikte olma talebinde bulunmuşlardı. Atlanta mahkemesinin bu talebi olumsuz karşılayıp, "ancak üç tutsak bir arada bulunabilir" kararı vermesi üzerine, bir arada bulunan Ramón, Fernando ve Antonio ortak bir metin hazırladılar. Ramón tarafından kaleme alınan metinde, Yurtseverlerin asla bölünmeyecekleri ve mücadelelerini sürdürecekleri vurgulandı.

Açıklamanın tam metnini aşağıda veriyoruz:

Sevgili Kardeşler

Siyasi otoritenin olağanüstü baskısı altında, Atlantalı üç hakimin verdiği mahkeme kararını henüz yeni almış bulunuyoruz. Bunlardan ikisi, bizleri birbirimizden ayırmak, tecrit etmek, bölmek ve zayıflatmak için aynı davadan yargılanan bizlerden, sadece üçümüzün bir arada olabileceğini kabul ederek, neredeyse bizim bütün taleplerimizi reddetti.

Yine yanıldılar. Asla mücadele etmekten ve bu zalim haksızlığa karşı, yasal haklarımızı kullanmaktan vazgeçmeyeceğiz. Asla bizleri bölemeyecekler. Ne Girardo ve René'den, ne de bizi birbirimizden ayıramayacaklar. Biz beşleriz, zaferin sonuna kadar da beşler olarak kalacağız.

Seslerimizi yükseltmenin, hemen şimdi özgürlüğe zorlamanın ve bunu göstermenin ve de akıl almaz haksızlığı ortadan kaldırmanın zamanıdır.

Bu kararlı direnişte hepinize güveniyoruz. BİRLİKTE KAZANACAĞIZ!

Sevgili kız ve erkek kardeşler var olduğunuz için teşekkürler!

Beşlerin aşkı ve umudu sizlerle!

Hasta la Victoria-Daima Zafere Kadar!

Ramón Laba&ntildeino Salazar.

Kentucky - Amerika Birleşik Devletleri.