Berlusconi’nin de ‘belalısı’ komünizm

Tayyip Erdoğan ile “dostluğu” dillere destan olan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin, Erdoğan ile olan ortaklıklarından birisi de komünizm korkusu.

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, geçtiğimiz günlerde aldığı gazetelere dava açma kararını, “özel hayatın gizliliğini ihlal” gerekçesiyle açıklarken, “İtalya’daki gazetelerin yüzde 90’ının komünist ve katolik-komünist azınlıkların elinde olduğunu” iddia etti.

La Repubblica ve L’Unita gazetelerine açtığı davayı basın özgürlüğüne dönük bir tehdit olarak algılayanların “şaka yaptığını” söyleyen Berlusconi, “basın özgürlüğü çarpıtma, hakaret ve iftira özgürlüğü değildir” diye konuştu.

İtalya Başbakanı, ayrıca, Kilise ile hükümetin ilişkilerini “mükemmel” diye tanımlarken, geçtiğimiz günlerde hükümete yakın medya ile Kilise arasında yaşandığı iddia edilen olayların “yalan” olduğunu söyledi.

Yapılan anketlerde yüzde 70 ile önde olduğunu iddia eden Berlusconi, İtalya solunun halkı aptal yerine koyduğunu, oysa İtalya halkının yine kendisini seçeceğini vurguladı. Berlusconi ayrıca, “geçmişte başkalarının yaptığı gibi, otoritesini kişisel amaçları uğruna kullanmadığını” belirtti.

Erdoğan – Berlusconi kardeşliği
Recep Tayyip Erdoğan ile “yakın arkadaş” oldukları bilinen Silvio Berlusconi, karakter olarak da muadilini aratmıyor. Gazetelere açtığı davanın bir benzerini, Tayyip Erdoğan da Penguen ve Leman dergileri ile karikatürist Musa Kart için açmıştı. Açtığı davaları kaybeden Tayyip Erdoğan, uzunca bir süre alay konusu olmuştu.

Katıldığı bir televizyon programında, aldığı maaşla ilgili bir sıkıntısını açıklayan genç bir kıza kendi oğluyla evlenmesini “tavsiye eden” Berlusconi, genç kızın “sizin oğlunuz gibi milyonerler bu ülkede fazla değil” cevabı üzerine, “bu gülümsemenizle zorluk çekeceğinizi zannetmiyorum” demişti.

Geçtiğimiz İtalya seçimlerinde, Erdoğan gibi yüzde 47 oy oranı ile iktidara gelen Berlusconi, “yetkilerinin artırılmasını” istemişti. Kendisini İsa’ya benzeten İtalya Başbakanı, aynı zamanda halkının, Tayyip Erdoğan’ın da kendi halkına önerdiği gibi “çok çocuk doğurmasını” istiyor.

Tayyip Erdoğan da birçok konuşmasında, kendisini eleştirenleri “komünist zihniyete” sahip olmakla “suçlamıştı”.

Aynı zamanda Tayyip Erdoğan’ın oğlunun düğününde “nikah şahitliği” yapan Berlusconi, Erdoğan’ın gelininin elini öpecek kadar da yakın bir “aile dostu”.

(soL – Dış Haberler)