Berlin'de Barış Nöbeti

Bugün Almanya Federal Meclisi'nde Patriot füzelerinin Türkiye'ye gönderilmesinin oylanacağı sırada Meclis Binasının yakınında barış yanlıları tarafından Uyarı Nöbeti eylemi yapılacak.

Berlin Barış Koordinasyonu'nun çağrıcısı olduğu eyleme Almanya Komünist Partisi'nin (DKP-Berlin) de dahil olduğu sol partiler ve aralarında Türkiye kökenli derneklerin ve TKP gibi Türkiye'den siyasi partilerin üyelerinin de bulunduğu bir çok siyasi kurum katılacak.

Berlin Barış Koordinasyonu'nun çağrı metnde şunlar söylendi:

Uyarı Nöbetine Çağrı
14 Aralık'ta Alman Federal Meclisi, iki adet mobil PATRIOT Uçaksavar Füze Sisteminin 400 Alman askeriyle birlikte Türkiye'ye gönderilmesini ve AWACS Radar Uçaklarının Türkiye'ye konuşlandırılmasını oylamaya sunacak.

Federal Meclis milletvekillerini vicdanlarını sorgulamaları ve Federal Hükümetin önerisine karşı oy kullanmaları için uyarıyoruz.

NATO Suriye Hükümetini Türkiye'ye saldırmayı, yahut gerektiğinde Türkiye'ye veya kendi halkına karşı kimyasal silah kullanmayı istemekle suçluyor. Suriye bunu neden yapsın? Kaçınılmaz bir NATO saldırısına yol açmayı sağlamak için mi? Bu Esad Hükümeti için intihar olurdu.

Buna rağmen, Esad akıldışılıkla itham ediliyor. Esad'ın bir kimyasal savaş hazırladığı görüşü, Amerikan gizli servis çevrelerinden kaynaklanan -ispat edilmemiş- bir iddiadır. Türkiye'ye yerleştirilmesi planlanan PATRIOT Uçaksavar Füzeleri Türkiye ve Suriye'nin tüm bölgelerini zehirli gaz bombalarından salt teknik açıdan bile koruyacak donanıma sahip değildir. Demek ki ABD Suriye'nin kimyasal silah depolarının “güvenliğini” nasıl sağlayabileceğini test ettiriyor. Bunun içinse 75 bin asker ve hava saldırısı gerekli olacaktır. ABD, NATO'nun da katılımının sağlanacağı bir savaşı hazırlıyor.

[Türkiye'ye] PATRIOT ve AWACS'ların konuşlandırılması, NATO'nun savaşa giden yolda tehlikeli bir adım daha atmasıdır. Bu adımın sonuçları sadece Suriye için değil, bilakis Lübnan'dan başlayıp İran'a uzanan bölgenin bütünü için yıkıcı olabilir. Bütün bir dünya tehlike altında. Durum öyle tehlikeli ki, ülkelerin içişlerine dışarıdan yapılacak bir sonraki her müdahale korkulan geniş çaplı yangını başlatabilir.

Görüşmeler için hâlâ geç değil!

Suriye'nin içişlerine karışılmasına hayır!
Türkiye'de PATRIOT ve AWACS'lara Hayır!

Uyarı Nöbeti bugün saat 11.00'de Ecke Ebert-/Scheidemanstraße'de gerçekleştirilecek.

(soL-Berlin)