Berlin halkı TEK-EL

Tekel işçileri Türkiye'nin tüm illerinde desteklenmeye devam ederken Berlin'de de işçilerle dayanışmak için bir miting gerçekleştirildi.

Direnen Tekel işçileriyle dayanışmak amacıyla 3 Şubat Çarşamba günü Berlin’de bir miting gerçekleştirdi. TKP’nin de aralarında bulunduğu Türkiye ve Almanya’dan onlarca örgütün destek verdiği eylemde, Avrupa’daki Türkiye kökenli emekçilerin yanı sıra Alman işçi sınıfının da Tekel işçilerinin arkasında olduğu mesajı verildi.

Almanya’nın en büyük sendikası DGB temsilcileri, pek çok işyerinde Tekel işçileri için bağış kampanyası başlatıldığını, Almanya’dan bir delegasyonun toplanan desteği Tekel işçilerine bizzat ileteceğini ifade ettiler.

Mitingde konuşan MLPD (Almanya Marksist Leninist Partisi) temsilcisi de, Tekel direnişinin tüm Avrupa solu tarafından ilgiyle takip edildiğini, Alman komünistlerinin Tekel işçilerini selamladığını dillendirdi.

Bir diğer konuşmacı, Junge Welt gazetesi yazarı ve Türkiye uzmanı Nick Brauns ise, Tekel işçilerini Ankara’da ziyaret ettiğini ve Ankara halkının direnen işçilere desteğinden çok etkilendiğini, bu direnişin Türk ve Kürt emekçilerini sınıf mücadelesi ekseninde biraraya getirerek önemli bir siyasi rol üstlendiğini ifade etti. Direnişin aynı zamanda Türkiye’deki anti komünist anlayışı da kırdığına dikkat çeken Brauns, komünistlerin direniş boyunca örnek alınacak bir performans sergilediğini söyledi.

Mitingde direnen işçilerle dayanışma amacıyla daha geniş bir komite kurulması ve Türk büyükelçiliğine bir protesto mektubu teslim edilmesi kararlaştırıldı.

Almanya’da Tekel işçileriyle dayanışma eylemleri direniş boyunca her Çarşamba devam edecek.
(soL - Berlin)