Berkin Elvan için Avrupa da sokaktaydı!

Berkin Elvan'ın 269 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini bu sabah 07:00'da kaybetmesinin ardından yurtdışında da eylemler gerçekleşti.

(soL - Dış Haberler) Gezi Direnişi sırasında polisin kafasından gaz fişeğiyle vurarak öldürdüğü 15 yaşındaki Berkin Elvan için Türkiye'nin dört bir yanında eylemler devam ederken yurtdışında da eylemler yapıldı. Bazı şehirlerde kalabalık kitleler halinde yürüyüşler olurken, anmalar da düzenlendi.

Berlin'de saat 17.30'da Kottbusser Tor Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi yapılan konuşmaların ardından yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca "faşizme karşı omuz omuza", "katil devlet, katil Erdoğan", "hoch die Internationale Solidarität" sloganları atıldı. Kitle, yarın büyükelcilik önünde saat 11.00'da tekrar toplanma çağrısı yaparak eylemini sonlandırdı.

Paris Republique Meydanı, Viyana, Londra Trafalgar Meydanı, Helsinki, Strasburg, Almanya, Hollanda, Stockholm gibi birçok yerde gerçekleşen eylemlere kalabalık kitleler katıldı.

Paris Republique Meydanı'nda mumlarla Berkin Elvan'ın portresi yapılırken, Viyana'da Berkin için oturma eylemi yapıldı. Londra'da ise kitle Başbakanlık binasına doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi. Londra'da aynı zamanda Trafalgar meydanında büyük bir kitle toplandı.

Stockholm'da da mumlarla Berkin Elvan yazısı yazılarak anma yapıldı.