Barzani medyası BDP’ye yüklendi

Kuzey Irak’ta yayımlanan ve Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Rudaw gazetesi, BDP’nin Demokratikleşme Paketi konusundaki tavrını eleştirerek “pakette yararlı şeyler olmasına rağmen BDP reformlara karşı çıkıyor” dedi.

(soL - Haber Merkezi) Rudaw gazetesi, Demokratikleşme Pake-ti’nde baraj konusunda yapılan yeni önerilere BDP’nin tepkisini değerlendirdiği haberinde, bazı analistlerin söz konusu önerilerin BDP için “kısa vadede bir hayli yararlı” olduğu şeklindeki değerlendirmelerini aktardı. BDP’nin, yararına olmasına rağmen, reformlara karşı çıktığını belirten Rudaw, “Önerilen değişiklikler, Türkiye’nin siyasi partileri arasında hararetli tartışmalara neden oldu, BDP ise Demokratikleşme Paketi’nin tümü konusunda en sert eleştiri yapanların arasında bulunuyor” diye yazdı.

'Bizi bölgeye hapsetmek istiyorlar'
Bu çerçevede görüşlerine de başvurulan BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü “Yeni sistemi ayrıntılı olarak tartışmalıyız. Ancak hiç kimse bizim görüşümüzü sormadı” şikayetinde bulundu. Kürkçü, “İki yeni önerinin amacı, BDP’yi Güneydoğu ile sınırlamak ve aktif bir oyuncu olarak Türk siyasetine katılmasını önlemektir. Ancak biz sadece Kürt halkının sözcüsü olmak istemiyoruz. İmkanları az ve baskı altında olanlarının haklarını da savunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

‘Kürt gençliği El Kaide’ye katılıyor’
Rudaw gazetesinin “Türkiye’deki Kürt gençliği El Kaide’ye katılıyor” başlıklı haberinde, El Kaide’ye bağlı örgütlerine katılan gençlerin aileleri ve bölgedeki yaşayanlara atfen “El Kaide’ye bağlı gruplar, Türkiye’deki Kürt bölgelerindeki sınır üslerinden Suriye’ye savaşçıları gönderiyor ve Suriye’deki savaş oradan yönetiyorlar” savı öne sürülüyor. İHD’nin Urfa ve Adıyaman yetkililerinin değerlendirmelerinin de aktarıldığı haberde “İslamcı gruplara bağlı kişilerin Antep, Adıyaman, Bingöl, Batman, Urfa, Diyarbakır ve Bitlis illerine yerleştikleri bildiriliyor” deniliyor.

'AKP Kürt milliyetçilerine oynuyor'
Vatan yazarı Ruşen Çakır, dünkü yazısında AKP’nin BDP çatısında siyaset yapan ve Türkiye çapında popülerleşme ihtimalleri olan Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder gibi isimlerden rahatsız olduğunu iddia etti. Ruşen Çakır, AKP’nin daha önce BDP’yi etnik siyaseti yapmakla suçladığını hatırlatarak, şimdiyse “Kürt milliyetçilerine oynadığını, partiyi bölgeye hapsetmeye çalıştığını” söyledi.