Bangladeş’te İslamcılara idam cezası

Bangladeş’te bir mahkeme 13 yıl önce 10 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırılardan sorumlu tutulan sekiz islamcı militan hakkında idam cezası verdi.

(soL - Dış Haberler) Aralarında Hareket’ul Cihadi İslami (HUJİ) lideri Müftü Abdül Hennan’ın da olduğu sekiz kişi 14 Nisan 2001’s başkent Dakka’da düzenlenen geleneksel Bengal Yeni Yılı kutlamaları sırasında düzenlenen saldırıdan suçlu bulundu. Aynı davada yargılanan altı kişi de müebbet hapse çarptırıldı.

Militan grup ayrıca Ağustos 2004’te o zamanlar muhalefet lideri olan Başbakan Şeyh Hasina’nın düzenlediği bir mitinge yapılan saldırı da dahil olmak üzere bir dizi başka saldırıdan da sorumlu tutuluyor. 2004’teki saldırıda 23 kişi ölmüş 150’den fazla kişi yaralanmıştı. Hasina’da bu saldırıda kısmı duyma kaybı yaşamıştı. Aynı grup Mayıs 2004’te de eski İngiliz Yüksek Komiseri Enver Çavudri’ye yönelik başarısız bir suikast grişiminde bulunmuştu. Suikast girişimi sırasında bir türbe ziyaretinde olan Çavudri, saldırıda yaralanmış, korumaları da dahil üç kişi hayatını kaybetmişti.