BAE: İran mutlaka vurulmalı

ABD'deki Birleşik Arap Emirlikleri elçisi, maliyet hesaplaması yapıldığında İran'ın nükleer programının bombalanmasının nükleer silah sahibi olmasını beklemekten daha karlı olacağını açıkladı.

Birleşik Arap Emirleri'nin ABD'deki büyükelçisi, İran'a askeri müdahaleden yana olduğunu açıkladı.

Washington Times gazetesinin haberine göre, elçi Yousef al-Otaiba, İran'a dönük yaptırımların etkisiz olması durumunda askeri seçeneğin kullanılmasından yana olduklarını belirtti.

"Bu bir kar-zarar analizidir" diyen Birleşik Arap Emirlikleri elçisi İran ile 12 milyar doları bulan ticaret hacimlerine rağmen nükleer silah sahibi İran'ı engellemeyi daha önemli gördüklerini ifade etti.

İnsanların müslüman bir ülke olarak İran'a yapılacak bir müdahaleyi protesto edeceklerini ama İran'ı engellemek zorunda olduklarını söyleyen al-Otaiba, "Birleşik Arap Emirlikleri'nin güvenliği için bedel ödemeye hazırım" dedi.

Elçi ayrıca, bazı Arap diplomatların da benzer şeyler söylediğini ama bunu kamuoyuna açıkça söylemediklerini de iddia etti.

Birleşik Arap Emirlikleri elçisinin konuşmasını yorumlayan ABD'nin eski Birleşmiş Milletler temsilcisi John R. Bolton, bu açıklamanın İran Körfezi'ndeki birçok Arap devletinin ortak görüşü olduğunu söylerken, bu Arap ülkelerinin askeri müdahalenin tek alternatif olduğunu düşündüklerini iddia etti.

(soL - Dış Haberler)