“Azerbaycan Ermenistan’a saldıracaktı”

Eski Ermenistan Başbakanı, Demokratik Parti lideri Aram Sarkisyan, Azerbaycan’ın Gürcistan savaşıyla eşzamanlı olarak Ermenistan’a saldırmayı planlandığını iddia etti.

Bir basın toplantısı düzenleyen Aram Sarkisyan, Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili’nin Güney Osetya’ya saldırarak Rusya’yla savaşmaya başladığı sırada, Azerbaycan’ın da Ermenistan’a saldırma planları olduğunu öne sürdü.

Sarkisyan’a göre Azerbaycan, iki ülke arasındaki sorunlu bölge Karabağ’a değil, Ermenistan’a saldıracaktı. Sarkisyan, “Yine de, Dağlık Karabağ Azerbaycan’ın temel hedefi. Dağlık Karabağ sınırları daha güvenlikli. Azerbaycan, Ermenistan’a saldırarak Dağlık Karabağ güçlerinin sınırdan çekilmesini, bundan sonra Karabağ’a saldırmayı planlıyordu” dedi.

Sarkisyan, “Eğer Saakaşvili’nin planları tutsaydı, Azerbaycan da onun yolunu izleyerek Ermenistan’a saldıracaktı” iddiasında bulundu. Demokrat Parti lideri, Ermenistan’ın her şey için, Dağlık Karabağ’ın kurtuluşu uğruna bir savaş için bile hazırlıklı olması gerektiğini savundu.
(soL - Dış Haberler)