Aydınlar ABD'nin Haiti’ye müdahalesini teşhir ediyor

Latin Amerika ve Avrupa ülkelerinden 100'den fazla aydın ABD yönetiminin Haiti politikasını ve deprem karşısındaki tutumunu kınayan bir açıklama yaptı.

ABD’nin deprem bölgesine askeri yığınak yapmasına dikkat çekerek tepkilerini dile getiren Latin Amerikalı ve Avrupalı bir grup aydın tarafından yapılan açıklamada insanlığın savunulması cephesinde yaralar açan ABD yönetiminin düşmanca politikalarının kimsenin dikkatinden kaçmadığı belirtildi.

Aralarında Brezilyalı ünlü Mimar ve heykeltraş Oscar Niemeyer ve Nobel Barış Ödülü sahibi Arjantinli Adolfo Pérez Esquivel, Uruguaylı yazar Eduardo Galeano ve İspanyol tiyatrocu Alfonso Sastre gibi pek çok sanatçının da yer aldığı aydınlar grubunun açıklamasında, Latin Amerika ve Karayipler'in egemenliği ve toprak bütünlüğüne yönelik tehditleri ve bu anlama gelen her türlü girişimin yakından takip edildiği bildirildi.

Açıklamada, Küba lideri Fidel Castro’nun da belirttiği üzere, Honduras darbesi ve Kolombiya’da yedi askeri üssün kurulması kararı “İmparatorluğun gerçek niyetini, bu kez Barack Obama’nın tatlı gülümseyişi ve afroamerikan yüzünün ardında göstermektedir” denildi.

Aydınlar, yaptıkları açıklamada tüm devletleri, parlamentoları, siyasi partileri, mümkün olan bütün medya vasıtaları ile emperyalizmin her fırsat ve bahaneyle bölgeye yönelik bir savaş altyapısı oluşturma girişimlerini kınamaya, teşhir etmeye ve engel olmaya davet etti.
(soL - Haber Merkezi)