Arjantin Devlet Başkanı Küba'da

Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernández de Kirchner Küba Devlet Başkanı Raul Castro Ruz'un daveti üzerine adaya ilk ziyaretini gerçekleştiriyor.

soL (DIŞ HABERLER) Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernández de Kirchner resmi bir ziyaret için gittiği Küba'da Devlet Başkanı Raul Castro Ruz ile görüşecek. Küba Devlet Başkanı Raul Castro'nun davetlisi olarak adaya giden Fernandez ziyareti sırasında ayrıca Küba ile Arjantin arasında yapılan bazı anlaşmaların imza törenine de katılacak.

Arjantin Devlet Başkanı'nın Küba'ya ziyaretinin iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliği bağlarını ve ikili ilişkileri güçlendirmeyi amaçladığı açıklandı.

Arjantin Devlet Başkanı Fernandez'e ziyareti sırasında bürokratlar, bakanlar, meclis üyeleri ve Arjantinli işletmelerin görevlilerinden oluşan geniş bir delegasyon eşlik ediyor.

Küba ile Arjantin arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edildiği tarih olan 28 Mayıs 1973'den bu yana Küba'da 231'i tıp eğitimi olmak üzere toplam 327 öğrenci eğitim gördü ve mezun oldu. Fernandez ziyareti sırasında Latin Amerika Tıp Okulu ELAM'da eğitim gören Arjantinli tıp öğrencileri ile de biraraya gelecek.