Ankara'daki NATO mitinginde Obama mesajları

Ankara'da yapılan NATO karşıtı mitingde Obama'nın 6-7 Nisan'da yapacağı ziyaretle ilgili mesajlar verildi. Amerika'nın imajını düzeltmek için geleceği belirtilen Obama'nın, NATO zirvesinden çıkacak görevlendirmeyi Türkiye'ye bildirmeye geldiği ifade edildi.

soL (ANKARA) NATO, 60. kuruluş yıldönümünde Ankara'da bir mitingle protesto edildi. Saat 13.00'de Toros Sokak'ta buluşan siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri "Savaş örgütü NATO dağıtılsın", "Üslere el konsun, ABD defolsun", "Katil ABD Orta Doğu'dan defol", "ABD askeri olmayacağız" sloganları ile Sıhhiye üzerinden Kolej Meydanı'na yütüyüş gerçekleştirdi. Daha sonra, mitinge katılan DTP, EMEP, ÖDP, Sosyalist Parti, SDP, TKP KESK Ankara Şubeler Platformu, Ankara Halkevleri, İHD Ankara Şube, Devrimci 78'liler, 78'liler Birlik ve Dayanışma Derneği, BDSP, Demokratik Haklar Federasyonu, ESP, Partizan, Halk Cepghesi ve Gençlik Muhalefeti temsilcilerinin hazırladığı ortak bir metin okundu.

"Yeni Osmanlıcılık, ülkemize biçilen Amerikan görevinin adıdır"
Açıklamada, bugün Strasbourg'da gerçekleştirilen NATO buluşmasının ana gündem maddesinin Ortadoğu olduğu belirtilerek, Obama'nın 6-7 Nisan'da Türkiye'de yapacağı ziyaretin bu zirve sonuçları ile yakından ilgili olacağı söylendi. Obama'nın ziyaretinde, Türkiye için belirlenen "ileri karakol müdürlüğü" görevinin bildirimini yapacağı dile getirildi ve "Son zamanlarda 'Yeni Osmanlıcılık' olarak dillendirilmeye başlanan 'bölgesel güç' ve 'emperyal aktör' olma heveslerinin altında ABD emperyalizminin Türkiye'ye biçtiği rolden başka bir şey yoktur" denildi.

"Kürt Konferansı ile Kürt halkı devre dışı bırakılacak"
Açıklamada, emperyalist merkezlerin "küresel umut" olarak sunduğu belirtilen Obama'nın, bu ziyaretle Bush döneminde bozulan Amerikan imajını düzeltmeyi amaçladığı ifade edildi. Obama'nın ziyaretinin, Mayıs başında Erbil'de toplanması beklenen Kürt konferansı ile de ilgili olduğu belirtildi. ABD güdümünde yürüyeceği belirtilen bu zirvenin amacının, AKP, Talabani ve Barzani işbirliğiyle Kürt sorununun asıl muhatabı olan Kürt halkının iradesini devre dışı bırakmak olduğu öne sürüldü.

"Savaş örgütü NATO'ya karşı emekçiler örgütlenmeli"
Kurulduğu günden itibaren bir savaş örgütü olduğu belirtilen NATO'nun, ABD'nin emperyalist işgal, sömürü ve antiemperyalist direnişlerin bastırılması politikalarının aracısı olduğu belirtilen açıklama, işçi ve emekçilerin emperyalizme ve kapitalizme karşı örgütlenme kararlılığını yükseltme çağrısı ile tamamlandı.