Anastasiadis: 'Türkiye ile yeni ilişkiye hazırız'

Kıbrıs Cumhuriyeti'nin yeni başkanı Anastasiadis yemin ederek görevine başladı. Meclis'te düzenlenen yemin töreninin ardından bir konuşma yapan Anastasiadis, "Türkiye ile yeni dönemde yeni bir ilişkiye hazırız" dedi.

AA'nın haberine göre, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin yeni başkanı Nikos Anastasiadis, görevine resmen başladı. Mecliste düzenlenen törenle yemin eden Anastasiadis, daha sonra yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AB'ye üyeliğini desteklediklerini kaydederek, ''Türkiye ile yeni dönemde yeni bir ilişkiye hazırız'' dedi.

Anastasiadis, Kıbrıslı vatandaşlarına hizmet edeceğini taahhüdünde bulunduğunu, bu konudaki büyük sorumluluğu devraldığını söyleyerek, Kıbrıs sorununun doruk anlaşmaları ve Birleşmiş Milletler'in aldığı kararlar temelinde çözülmesi gerektiğini savundu.

Kıbrıslı Türklere de seslenen Anastasiadis, onların haklarını da güvence altına alarak Kıbrıs sorununu en kısa sürede çözülmesini amaçladığını ifade etti.

Anastasiadis, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin AB ile olan ilişkilerine de değinerek, AB'den özel değil, adil bir muamele istediklerini söyledi.

Aksayan sosyal yardımlara ilişkin görüşlerini de açıklayan Rum lider, aksaklıkların giderilmesi için yakın zamanda somut adımlar atılacağını kaydetti.