Almanya-Küba Dayanışma Ağı'ndan Türkiye halkıyla dayanışma mesajı

Almanya-Küba Dayanışma Ağı (Netzwerk-Cuba) 25 Haziran günü José Martí Küba Dostluk Derneği’ne bir dayanışma mesajı iletti. Mesajda AKP hükümetinin Orta Doğu coğrafyasında üstlendiği rollere değinilirken mücadele içinde olan Türkiye halkını gururla takip ettikleri duyuruldu.

José Martí Küba Dostluk Derneği’nin Ankara Şubesi ofisinin bulunduğu Nazım Hikmet Kültür Merkezi, 2 Haziran 2013 gecesi büyük bir polis baskınına maruz kalmıştı. Gezi Parkı protestolarına destek eylemlerinde yaralananlar için sağlık görevlilerince revir olarak kullanılan Kültür Merkezi'ne çok sayıda gaz bombası atılmış, demirbaşlar darp edilmiş ve binadaki vatandaşlar zor anlar yaşamıştı.

Almanya Küba Dayanışma Ağı Başkanı Harri Grünberg konuyla ilgli şu mesajı paylaştı:

José Martí Küba Dostluk Derneği’nden sevgili arkadaşlar,
Gerici İslamist parti AKP yönetimindeki otoriter sisteme karşı kavga eden Türk halkıyla birlikte sizlere Alman-Küba Dayanışma Hareketi (Netzwerk-Cuba) olarak dayanışma içinde olduğumuzu iletiyoruz. Türkiye aynı zamanda Orta Doğu’da da gerici bir rol oynamaktadır. ABD yardımıyla ve ABD çıkarları doğrultusunda Erdoğan’ın AKP Hükümeti tüm bölgeyi kontrol etmeye çalışmaktadır. AKP yönetimi tüm bölge ülkelerinde sağcı-kukla hükümetler türetmeye çalışmaktadır. Üstelik Türkiye halkının mücadelesine rağmen. Aynı düşmanlar Latin Amerika’da yükselişte olan sol harekete ve özellikle Küba’ya karşı da varlık gösteriyorlar.
Bizler Taksim’de ve sokaklarda sistemin güçlerine karşı barışçıl biçimde mücadele eden halkı gururla izledik. Bizler zafere ulaşmanızı temenni ediyoruz. İnanıyoruz ki Türkiye halkı kazanacaktır ve gerici hükümetten kurtulacaktır.
Derin takdirlerimizle,
Harri Grünberg
Almanya Küba Dayanışma Ağı Başkanı (Netzwerk-Cuba)

(soL- Haber Merkezi)