"ABD'nin kuklası olmanın faydası yok"

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai emperyalist gücün kendisine kötü davrandığını söyleyerek sitemde bulundu. Karzai, ''ABD'nin kuklası olmak, kimsenin çıkarına değil'' dedi.

Hamid Karzai, ABD yönetimini, kendisine kötü davrandığı gerekçesiyle suçladı. Fransa'da yayımlanan Le Figaro gazetesinin sorularını yanıtlayan Karzai, ABD yönetiminin ''yeterince uysal davranmadığı'' gerekçesiyle kendisine gizli bir biçimde saldırıda bulunduğunu iddia etti.

Karzai, ''ABD'nin kuklası olmak, kimsenin çıkarına değil'' diye konuştu. ''Afganistan'daki seçimlere hile karıştığı'' yolundaki iddiaları yanıtlayan Karzai, ''tam oturmamış demokrasilerde, bu tür durumların olağan olduğunu'' söyledi. Karzai, seçim sonuçlarının kesinleşmesi ve iktidarının resmiyet kazanması halinde, ilk 100 gün içinde ulusal uzlaşı için Taliban grubu ile diyaloğu başlatma niyetinde olduğunu söyledi.

Karzai, El-Kadie ile bağlantısını kesmeyen ve Afgan Anayasasını tanımayan Taliban üyeleriyle diyaloğun bile söz konusu olamayacağını sözlerine ekledi.

Afganistan'da oy sayma işlemleri henüz tamamlanmamasına rağmen, son veriler Karzai'nin yarışı önde götürdüğünü ortaya koyuyor.

(soL - Dış Haberler)