ABD'li general Afgan stratejisini eleştirdi

Obama'nın Afganistan için görevlendirdiği ABD'li General Stanley McChrystal Obama'ya "Afganistan stratejimizi değiştirmeliyiz" dedi.

ABD'nin önemli ordu mensuplarından General Stanley McChrystal, bugün yaptığı konuşmasında, ABD'nin Afganistan'da başarılı olabilmesi için şu an izlediği stratejiyi değiştirmesi gerektiğini söyledi. Afganistan'daki durumun ciddi olduğunun altını çizen McChrystal, yeni bir stratejiyle bu durumu aşmanın hiç de zor olmadığını belirtti.

Haziran ayında göreve getirlidiğinden beri üzerinde çalıştığı Afganistan raporunu Obama'ya sunacak olan General, bu yeni strateji çerçevesinde Afganistan'a daha fazla asker göndermeye ihtiyaç olmadığını, bunun çatışmayı alevlendireceğini belirtti.

Henüz resmi olarak yayınlanmamış raporda öne çıkan noktalardan biri de, General'in ABD'yi, matadorunun Taliban olduğu, aldığı her darbede biraz daha zayıflayan bir boğaya benzetmesi.

Raporun, Irak ve Afganistan müdahalelerinden sorumlu olan CentCom'a ve Brüksel'deki NATO karargahına da gönderildiği bildirildi.
(soL - Dış Haberler)