ABD'de Fidel Castro'yu öven Beyzbol hocasına 5 maç ceza!

Amerikan Beyzbol Ligi takımlarından Miami Marlins’in hocası Ozzie Guillen, ABD’de Küba efsanevi lideri Fidel Castro’yu övünce sert tepkilerin hedefi oldu. 5 maç men cezası verilen Guillen neredeyse işinden de oluyordu.

Amerikan Beyzbol Ligi takımlarından Miami Marlins‘in Venezuela asıllı Amerikan vatandaşı hocası Ozzie Guillen, Fidel Castro’yu övünce sadece sert tepkilerin hedefi olmakla kalmadı, Guillen az kalsın işinden de oluyordu.

Nationalturk'un haberine göre, Time dergisine verdiği röportajda Küba devriminin lideri Fidel Castro’ya olan hayranlığını ”Fidel Castro’ yu çok seviyorum ve onun hayranıyım, onun uzun yıllar sürdürdüğü mücadelesine ve iktidarı terk etmeyişine inanılmaz derecede saygı duyuyorum” sözleriyle dile getiren Guillen, bu sözlerin ardından büyük bir tepkinin hedefi haline geldi.

Bu sözlerin ardından, Miami Marlins koçu Ozzie Guillen hakkında hemen karalama kampanyası başlatılırken, Guillen’in kovulması istendi. Marlins yönetimi de koçlarına 5 maç men cezası verdi.

Fidel Castro’yu övdüğü konuşmanın ardından Ozzie Guillen'e bir de özür konuşması yaptırıldı. Miami Marlins’ in Philadelphia ile yapacağı mücadele öncesinde bu özür konuşmasını yapmak için apar topar Miami’ye uçan Ozzie Guillen Venezuela doğumlu. 2006 yılında ABD vatandaşı olan Gullien 2 senedir Miami Marlins ’in başında bulunuyor.

Aslında Guillen Fidel Castro’yu ABD vatandaşlığına geçişinden sonra ilk kez övmüyor. 2008 yılında Men’ s Journal dergisine verdiği bir röportajda da Guillen ”şimdiye kadar tanıdığınız en güçlü ve dirayetli insan kimdir?” sorusuna Fidel Castro cevabını vermişti.

Guillen, 2005 yılında övdüğü Venezuela devlet başkanı Chavez içinse daha yakın bir zamanda katıldığı Chavez’in radyo programında ”insanlar Chavez’ i sevmiyor olabilir ama ben onu anlıyor ve de çok seviyorum” ifadesini kullanmıştı.