ABD yine sivilleri vurdu: 30 ölü

ABD insansız hava aracı ile Somali'yi bombaladı. Bu sabah saatlerinde gerçekleşen bombardıman sonucunda en az 30 sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Dünyanın dört bir yanındaki birçok ülkenin topraklarını uluslararası hukuku hiçe sayarak bombalayan ABD, bir kez daha Somali'yi hedef aldı. İnsansız hava aracı kullanılan bombardıman sonucunda en az 30 sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

İran merkezli Press TV'de yer alan habere göre, Somali'nin güneyindeki Kuda kasabasında gerçekleşen bombardımanda 11 ev yerle bir oldu.

Somali dışında, Afganistan, Pakistan, Yemen, Irak ve Libya'da da ABD insansız hava araçları ile saldırılar düzenliyor. Bu saldırılar için ilgili ülkelere herhangi bir bilgi verilme gereği bile görülmezken, şimdiye kadar saldırılarda binlerce sivil hayatını kaybetti.

Somali'de devam eden iç savaş nedeniyle resmi bir hükümet bulunmuyor. ABD, terörle mücadele bahanesi ile Somali'yi adeta işgal etmiş durumda.

Tarımı uluslararası tekeller tarafından çökertildiği ve verimli tarım arazileri yabancı sermayeye satıldığı için kıtlıkla boğuşan Somali'de ABD'nin desteği ile Afrika Birliği Misyonu'nun işgali sürüyor.

(soL - Dış Haberler)