ABD yine katliam yaptı

Irak'ta bugüne kadar sayısız katliama imza atan işgalci ABD ordusu, dün yeni bir katliama imza attı. Direniş ise, Musul'da 3 ABD askerini öldürdü.

soL (DIŞ HABERLER) ABD ordusuna ait savaş uçakları, Irak'ta direnişin güçlü olduğu kentler arasında yer alan Tikrit'te, bir aileyi yok ederek yeni bir katliama imza attı.

Tikrit kent merkezinin 15 kilometre kuzeyinde bulunan bir evi sabaha karşı bombalayan savaş uçakları, evde bulunan aynı aileden 6 kişiyi öldürdü. Katliamın ardından açıklamada bulunan ABD ordusu, tanıdık bir bahaneyi tekrarlayarak, "Evden Amerikan askerlerine ateş açıldığını" iddia etti.

ABD ordusuna mensup askerler, 19 Kasım 2005 tarihinde Irak'ın Hadisa kentinde aralarında yaşlı, kadın ve çocukların da bulunduğu 19 Iraklıyı öldürmüş katliamın ardından "evlerden kendilerine ateş açıldığı" iddiasında bulunmuşlardı.

Katliamın en yüksek rütbeden sorumlusu olan Yarbay Jeffrey Chessani, geçen hafta düzenlenen duruşmada, hakkındaki suçlamalar düşürülerek aklandı.

Direniş yoluna devam ediyor
Irak'ta direnişin güçlü olduğu Nineva eyaletinin başkenti Musul'da, direniş tarafından düzenlenen bombalı saldırıda üç ABD askeri ve askerlere tercümanlık yapan bir Iraklı öldürüldü.

Direnişin güçlü olduğu Nineva ve Diyala eyaletleri, son haftalarda ABD ve işbirlikçi Irak ordusuna yönelik şiddetli saldırılarla öne çıkıyor. Direnişe ve muhalif lider Mukteda el Sadr'a karşı güney eyaletlerinde geniş çaplı operasyonlar düzenleyen ve kısmen başarı sağlayan Başbakan Nuri el Maliki'nin, önümüzdeki günlerde Nineva ve Diyala'ya yüklenmeyi planladığı konuşuluyor.

Irak ordusu, 10 Mayıs'ta Musul'da direnişi hedef alan bir operasyon başlatmış ancak sonuç alamamıştı.