ABD seçiminin "acınası" imajı Palin

Siyasi mesajlarının yanı sıra imajlarıyla da ABD halkını etkilemeye çalışan başkanlık seçimi adayları, partilerinin fonlarını kıyafetlere harcıyor.

soL (DIŞ HABERLER) ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin "vitrin süsü" olarak başkan yardımcılığına aday gösterdiği Alaska Valisi Sarah Palin, kıyafetlerine binlerce dolar harcadığı haberlerinin ardından, makyaj masraflarıyla da gündeme geldi. Aday gösterildikten sonra, lüks mağazalardan kendisinin yanı sıra eşi ve çocukları için aldığı kıyafetlere 150 bin dolar harcadığı belirtilen Palin'in, makyaj için de binlerce dolar harcamaktan çekinmediği görüldü.

Cumhuriyetçi Parti seçim kampanyası personeli içinde ekim ayının ilk yarısında en fazla para ödenen kişinin, Palin'in makyajcısı olduğu, kampanya kapsamında Palin'le birlikte seyahat eden makyöz Amy Strozzi'ye, bu ayın ilk yarısında 22 bin 800 dolar ödendiği bildirildi. Listenin dördüncü sırasında yer alan Palin'in kuaförüne de ekimin ilk haftasında 10 bin dolar ödendi.

Cumhuriyetçi Parti'nin kampanya harcamalarıyla ilgili raporunda, Palin'in adaylığının açıklanmasının ardından, giderlere "kampanya aksesuarları" maddesi eklenmiş, kampanya sözcüsü, Palin için alınan kıyafetlerin seçimlerden sonra bir hayır kurumuna bağışlanacağını söylemişti. Palin ise kıyafetlere binlerce dolar harcadığını reddederek bu tür haberlerin kadınlara yönelik önyargılardan kaynaklandığını savunmuşu.

Chavez: Palin zavallı
Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, kendisine diktatör diyen Cumhuriyetçi başkan yardımcısı adayı Sarah Palin'in, söylediği sözün anlamını bilmeyen "bir zavallı" olduğunu söyledi. Palin, bir röportajında "gerekirse, Hugo Chavez gibi diktatörlere müzakereler ya da yaptırımlar yoluyla baskı yapabiliriz" demişti. Chavez, "biblo rolüne konulmuş bir güzellik kraliçesi" olarak nitelendirdiği Palin için, "zavallı şey, onun için üzülmeliyiz" dedi.