ABD Pakistanlı sivillere ölüm yağdırdı

Pakistan yönetiminin göz yumduğu ABD saldırıları devam ediyor. Ülkenin kuzeydoğusunda ABD uçağından açılan ateş 10 kişiyi öldürdü.

soL (DIŞ HABERLER) ABD Devlet Başkanı Barack Obama'nın Afganistan ve Pakistan'ın "istikrara kavuşması" için arttırdığı saldırılarda siviller ölmeye devam ediyor. Afganistan'daki kanlı ABD saldırılarının ardından Cuma günü Pakistan'ın kuzey doğusunda bulunan Kuzey Vezirisitan'ın Khaisor bölgesinde de bir ABD uçağının açtığı ateş sonucu 10 kişi yaşamını yitirdi.

Pakistan yönetiminin göz yumması nedeniyle hiçbir yaptırımla karşılaşmayan ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında iki füze ateşlendiği birisinin bir araca diğerinin de bir eve isabet ettiği öğrenildi.

Reuters muhabiri, saldırılarda 10 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. ABD'nin sadece Mayıs ayı içerisinde buna benzer 2 saldırıda daha bulunduğu son saldırıda ise 8 kişinin öldüğü açıklanmıştı.

2008 yılı başından bu yana ABD'nin Pakistan'da 40 dolayında hava saldırısında bulunduğu ve 320 kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor. ABD makamları saldırılarda aşırı İslamcı militanların vurulduğunu savunurken, bölgeden gelen haberler çoğunlukla sivillerin saldırılara maruz kaldığına yönelik. Pakistan'ın egemenliğinin ihlali anlamına gelen saldırılar, hükümet tarafından Birleşmiş Milletler'e dahi taşınmıyor.