ABD meydanı boş buldu!

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Mısır ziyareti sırasında başkent Kahire'deki Tahrir Meydanı'nı gezdi. Mübarek karşıtı isyanın merkezi olan Tahrir Meydanı'nda Clinton'ın oldukça rahat ve mutlu tavırları dikkat çekti.

Mısır'da bir ay öncesine kadar Mübarek karşıtı isyanın merkezi olan ve büyük eylemlere ev sahipliği yapan Tahrir Meydanı bugün ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ı ağırladı. Yaklaşık 10 dakika meydanda tur atan Clinton'ın rahat tavırları dikkat çekerken, meydanda bulunan kişiler Clinton ile tokalaştı.

Clinton meydanda basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Devrimin olduğu ve dünya için büyük anlamı olan bu meydanı görmek benim için olağanüstü bir şey" dedi. Clinton, meydanın "insan ruhunu, insan hakları ve demokrasi için evrensel isteği temsil ettiğini" söyledi.

ABD'nin Mısır'daki isyan öncesinde ve sırasında hem orduya hem de bazı gençlik örgütlerine "yardım" ettiğine ilişkin haberlerimiz için: ABD'den gençliğe "devrimci" destek!, ABD ordusu Mısır ile her gün görüşüyor

Clinton dün yayımladığı mesajında Mısır devrimine övgüler yağdırmış ve "uzun süredir müttefikleri olan Mısır'a her tür desteği vereceklerini" belirtmişti.

Mısır Dışişleri Bakanı Nebil El Arabi ile de görüşen Clinton, yeni yönetime 90 milyon dolar acil yardımda bulunacaklarını açıklamıştı.

Clinton Tahrir Meydanı'nı gezdikten sonra Başbakan İsam Şerif ile buluştu.

Clinton'ın yakın zamanda Tunus'u da ziyaret edeceği açıklandı.

Şubat ayında da biri Cumhuriyetçi diğeri ise Demokrat Parti üyesi iki ABD'li senatör Tahrir Meydanı'nı ziyaret etmiş ve yine oldukça rahat hareket etmişlerdi. (Bu haberimizi okumak için: Mısır'da meydan Amerikalılara kaldı)

(soL - Dış Haberler)