ABD’li komutan: İran’ı bombalayabiliriz

ABD’li General David Petraeus, İran’ın nükleer tesislerine karşı acil durum planları hazırladıklarını ve İran’ı bombalayabileceklerini açıkladı.

ABD’nin Ortadoğu’ya bakan Merkezi Kumandanlığı’nın bir numaralı ismi General David Petraeus, İran’ı bombalayabileceklerini açıkladı. İsrail uzun süredir İran’ı bombalamakla tehdit ediyor, ABD bazen İsrail’e karışmayacaklarını ima ederken, bazen de buna karşı çıkan açıklamalar yapıyordu.

CNN kanalına konuşan Petraeus, İran’ın nükleer tesisleri hususunda acil durum planları hazırladıklarını söyledi. Bu tesislerin güçlü bir şekilde tahkim edilmiş olduklarını belirten Petraeus, “Bunlar elbette bombalanabilir” dedi. Petraeus, Bunun etkisinin seviyesinin “kimin gerçekleştirdiğine ve ne tip askeri donanıma sahip olunduğuna” bağlı olarak değişeceğini ekledi.

Petraeus’un konuştuğu program henüz televizyonda yayınlanmadı, ancak CNN röportajdan çarpıcı bölümleri sundu. Bunlar arasında ABD’li generalin açıkça İran’ı bombalamayı düşündüklerini söylediği bölüm de var.

(soL - Dış Haberler)