ABD Fransız askerlerini Mali'ye taşımaya başladı

Fransa'nın Mali müdahalesine başından beri destek veren ABD, Fransız asker ve ekipmanını Mali'ye taşımaya başladı.

Amerika Birleşik Devletleri, Mali'nin kuzeyindeki İslamcı militanlarla karşı savaşan Fransız kuvvetlerine lojistik yardımın bir parçası olarak Fransız asker ve ekipmanını Mali'ye taşımaya başladı.

Fransa'nın Mali müdahalesinde 11'inci güne girilirken, ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM) sözcüsü Benson bugün yaptığı açıklamada, Fransız personel ve ekipmanının Istres'ten başkent Bamako'ya taşınmaya başlandığını kaydetti.

Nakliye işlemlerinin dün başladığını belirten Benson, “güvenlik” gerekçesiyle uçak sayısında bilgi vermezken, Fransız kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için önümüzdeki günlerde de nakliye işlemlerine devam edeceklerini açıkladı.

Öte yandan Benson, ABD'nin istihbarat konusunda da Fransa'ya destek olduğunu belirtirken, İnsansız Hava Araçlarının kullanılıp kullanılmadığı konusunda ise bilgi vermekten kaçındı.

Fransa'nın 11 Ocak'ta Mali'nin kuzeyinde İslamcı militanlara karşı başlattığı askeri operasyonda ilerleyişi sürüyor. Fransa, bazı Afrika Birliği ülkeleri askerleri ve Mali güvenlik güçleri ile yürüttüğü operasyonlarda Konna, Diabaly kentlerinden sonra Duentza kasabasının da kontrolünü sağladı.

(soL- Dış Haberler)