ABD aynı anda 6 ülkeyi bombalıyor

ABD, insansız savaş uçakları ile hem Somali'yi hem de Afganistan'ı vurdu. İki ayrı saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu onlarca kişi hayatını kaybetti. Afganistan, Pakistan, Yemen, Irak, Libya ve Somali aynı anda ABD tarafından bombalanıyor.

ABD, uluslararası hukuku ve ülkelerin egemenliklerini hiçe sayarak istediği zaman Afganistan, Pakistan, Yemen, Irak, Libya ve Somali'yi vurmaya devam ediyor. Saldırılarda çoğunlukla insansız savaş uçaklarını kullanan ABD'nin dünkü hedefinde Afganistan ve Somali vardı. Saldırılarda onlarca kişi hayatını kaybetti.

Somali'de dün gece geç saatlerde gerçekleşen ve farklı bölgeleri hedef alan ABD saldırılarında, islamcı El Şebab örgütü üyesi çok sayıda kişinin öldürüldüğü ve öldürülenler arasında örgütün üst düzey 2 yöneticisinin de bulunduğu açıklandı.

Bilindiği gibi ABD, Somali'deki iç savaşı ülkeye siyasi ve askeri müdahale için kullanıyor. El Kaide ile bağlantılı olduğunu iddia ettiği El Şebab örgütüne karşı mücadele bahanesi ile ABD Somali'yi sık sık bombalıyor.

Afganistan'da çocuklar hedef alındı
ABD'nin dün hava saldırısı düzenlediği bir diğer ülke Afganistan oldu. Afganistan'ın doğusunda bir bölgeyi hedef alan saldırıda 8'i çocuk, 2'si kadın 13 sivilin hayatını kaybettiği belirtildi.

Dün sabah saatlerinde NATO güçleri tarafından Afganistan'da düzenlenen bir diğer saldırıda ise 2 çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

(soL - Dış Haberler)